Haluatko kirjailijaksi?

Etsitkö kirjallesi kustantajaa?

Werner Söderström Osakeyhtiö on perinteikäs kustantamo, joka on julkaissut suomenkielistä kirjallisuutta jo yli sadan vuoden ajan. Vaalimme monipuolista, laadukasta kirjallisuutta ja etsimme aina uusia, lahjakkaita kirjoittajia, kuvittajia ja muita kirjantekijöitä.

Yleisiä ohjeita:

  • Lähetä tekstisi sähköpostitse word- tai pdf-tiedostona (osoitteet kunkin kirjallisen osaston omien ohjeiden perässä).
  • Mainitse viestin otsikkokentässä käsikirjoituksesi nimi.
  • Käytä selkeää tekstityyppiä ja runsaita rivivälejä.
  • Laita mukaan nimesi, yhteystietosi ja lyhyt esittely tarjoamastasi teoksesta ja itsestäsi.
  • Meillä ei valitettavasti ole mahdollisuutta antaa palautetta kirjaehdotuksista, jotka eivät sovellu kustannusohjelmaamme.

Huom! Luovuttamalla käsikirjoituksen annat myös luvan siihen, että käsikirjoitus voidaan antaa kustantamon ulkopuolisille tahoille luettavaksi ja arvioitavaksi kustannuspäätöksen tekemistä varten. Mikäli et halua antaa käsikirjoitustasi ulkopuolisten tahojen luettavaksi, ilmoita siitä meille sähköpostitse samalla kun lähetät käsikirjoituksesi.

Kaunokirjallisuus

Innostumme omaperäisestä tyylistä, vetävästä tarinasta, sanan taiteesta – mistä tahansa, mikä vie mukanaan. Käsikirjoituksen tulee olla mahdollisimman pitkälle työstetty. Pelkkä synopsis tai juoniseloste ei riitä, vaan romaani kannattaa lähettää kokonaisuudessaan ja runoja tai novelleja tulee olla kokoelman verran.

Työtämme helpottaa, jos lisäät sähköpostiviestisi otsikkoon kuvauksen tekstin lajityypistä (esim. romaani, novelli, runokokoelma). Voit lähettää käsikirjoituksen paperisena myös postitse, mutta älä lähetä alkuperäistä käsikirjoitusta vaan kopio siitä.

Kustannustoimittajamme tutustuvat käsikirjoituksiin niiden saapumisjärjestyksessä. Vastaamme kirjeitse tai sähköpostitse, viimeistään kuuden kuukauden sisällä.

Lähetä käsikirjoituksesi osoitteeseen:
kotimainenkauno(a)wsoy.fi tai
WSOY
Kotimainen kaunokirjallisuus
PL 314
00101 Helsinki

Tietokirjallisuus

WSOY:n tietokirjallisuuden alle mahtuvat niin kertovat tietokirjat ja elämäkerrat kuin kirjat kehon ja mielen hyvinvoinnista käytännön taitoihin. Onnistuneessa tietokirjassa on usein jokin omaperäinen ja yllättäväkin tulokulma tai vahva tarinallinen imu.

Esittele viestissäsi kirjasi idea lyhyesti. Kerro mikä tekee kirjastasi erityisen kiinnostavan, mikä on sen kohderyhmä ja miten se eroaa muista markkinoilla olevista teoksista. Liitä mukaan alustava sisällysluettelo, malliluku tai koko käsikirjoitus sekä esimerkkejä mahdollisista kuvista.

Lähetä ehdotuksesi osoitteeseen: tietokirjat@wsoy.fi

Olemme sinuun yhteydessä kolmen kuukauden kuluessa.

Lasten- ja nuortenkirjallisuus

Voit lähettää meille kuvakirjatekstejä (kuvituksella tai ilman), kuvitusportfolion, lasten- ja nuortenromaaneja, runoja, novelleja ja fantasiaa. Otamme vastaan kokonaisia ja valmiita tekstejä.
Työtämme helpottaisi, jos lisäät viestisi otsikkoon myös kuvauksen tekstin lajityypistä (esim. kuvakirjateksti, nuortenromaani, sarjakuva). Lähetäthän isoista kuvallisista tiedostoista vain kevytversion tai linkin.

Pyrimme vastaamaan sähköpostitse kohtuullisen ajan kuluessa. Käsikirjoitukset voi lähettää osoitteeseen: lastenjanuortenkirjat(at)wsoy.fi

Sarjakuvat

Mainitse viestisi otsikkokentässä sana ”Sarjakuva” sekä sarjakuvan/käsikirjoituksen nimi. Laajoista sarjakuvateoksista voit lähettää sähköpostitse muutaman sivun näytteen tai kevytversion. Pyydämme lisää materiaalia tarvittaessa.

Pyrimme vastaamaan sähköpostitse kohtuullisen ajan kuluessa. Sarjakuvat/käsikirjoitukset voi lähettää osoitteeseen: lastenjanuortenkirjat(at)wsoy.fi