Kristina Ohlsson

Kristina Ohlsson (s. 1979) on Lähi-itään ja EU:n ulkopolitiikkaan erikoistunut politiikan tutkija, joka on työskennellyt Ruotsin turvallisuuspoliisissa, ulkoasiainministeriössä sekä viimeksi ETYJ:n analyytikkona. Tukholmassa asuva Ohlsson on ollut vapaa kirjailija vuodesta 2012.

Älykkäät ja taitavasti rakennetut dekkarit ovat nostaneet Kristina Ohlssonin Pohjoismaiden suosituimpien jännityskirjailijoiden joukkoon. Fredrika Bergman -sarjasta on suomennettu Nukketalo, Tuhatkaunot, Varjelijat, Paratiisiuhrit, Daavidintähdet ja Syntitaakka.
Suosittujen dekkareidensa lisäksi Ohlsson on kirjoittanut lapsille suunnattuja jo suomennettujakin jännitysromaaneja, joista jokainen on ollut Ruotsissa listaykkönen.
Kovaksikeitettyä ja ironissävyistä dekkaria Ohlsson kokeili onnistuneesti asianajaja Martin Benneriä käsittelevällä kaksiosaisella sarjalla: Lotus blues ja Mion blues.

Ohlssonin uusin aluevaltaus, dekkarimuotoinen kauhuromaani Sairaat sielut (2018) sisältää kaikki ainekset joista koukuttava lukukokemus syntyy: karmivia yksityiskohtia, psykologista jännitystä ja rauhallinen pikkukaupunkiympäristö, jossa tapahtumien outous ja kauhistuttavuus erityisesti korostuvat.

Osta Ohlssonin kirjat Adlibriksesta

Lue lisää